Rabarbersangria

Rabarbersangria

Betyg

(7 st)

Läskande gott när svensk rabarber möter sydländsk sangria. En riktig sommarfavorit!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g rabarber
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl strösocker
  • 1 apelsin
  • 1 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl mineralvatten

Gör så här:

Gör så här:

Skär rabarber i bitar. Koka upp vin och socker i en kastrull. Lägg i rabarber och låt den knappt sjuda på svag värme 3-5 min. Låt kallna. Riv skalet på halva apelsinen och spara. Skala apelsinen och skär i skivor och bitar. Rör ner apelsinbitarna i rabarbern. Vispa grädden och rör ner rivet apelsinskal och socker. Häll rabarbersangrian i ett glas per person. Häll på mineralvatten och toppa med apelsingrädde.

Tips:

Mineralvatten och grädde måste tillsättas vid serveringen men i övrigt kan sangrian förberedas.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem