Marockansk kebab med couscous

Marockansk kebab med couscous

Betyg

(22 st)

Marinerade kycklingspett med orientaliska dofter blir utsökt med couscous mandel och aprikos.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g kycklingbröstfilé
  • 2 dl Arla Köket® matyoghurt matyoghurt 8%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här:

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna på längden till smala remsor. Blanda yoghurt, salt, kryddor och vitlök i en skål. Rör ner kycklingen. Marinera ca 2 tim. Koka upp äppeljuice och tillsätt couscous. Lägg på locket, ta kastrullen från plattan och låt grynen svälla 6 min. Rosta mandelspånen i torr stekpanna ca 1 min. Rör ner smör, mandel och hackade aprikoser. Trä upp kycklingen på blötlagda spett. Lägg spetten på oljat grillgaller och grilla runt om i 8-10 min.

Tips:

Aprikoserna kan bytas mot lika stor mängd russin.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem