Lax med fräst paprika och hollandaisesås

Lax med fräst paprika och hollandaisesås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(12 st)

Det är lätt att lyckas med lax i ugn! Här med strimlad paprika och underbart god hemlagad hollandasiesås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g laxfilé
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 paprikor i olika färger
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • salt och peppar

Hollandaisesås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra. Stek laxen i mitten av ugnen ca 15 min. Kärna ur och skär paprikorna i 1 cm tjocka strimlor. Fräs dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Sänk värmen och efterstek ca 5 min. Sås: Smält smöret i en kastrull på svag värme. Låt salterna i smöret sjunka till botten. Vispa ihop äggulor och vatten i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten. Vispa kraftigt tills blandningen tjocknar. Ta bort kastrullen från vattenbadet och vispa i smöret lite i taget utan att bottensatsen kommer med. Smaksätt med citron och salt. Servera laxen med sås, paprika och potatis.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 351 kcal
  • Protein: 25 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem