Lax med fräst paprika och hollandaisesås

Lax med fräst paprika och hollandaisesås

30 min Huvudrätt
Det är lätt att lyckas med lax i ugn! Här med strimlad paprika och underbart god hemlagad hollandasiesås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lax-med-frast-paprika-och-hollandaisesas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra. Stek laxen i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Kärna ur och skär paprikorna i 1 cm tjocka strimlor. Fräs dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Sänk värmen och efterstek ca 5 min.
  • Smält smöret till såsen i en kastrull på svag värme. Låt salterna i smöret sjunka till botten.
  • Vispa ihop äggulor och vatten i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten.
  • Vispa kraftigt tills blandningen tjocknar.
  • Ta bort kastrullen från vattenbadet och vispa i smöret lite i taget utan att bottensatsen kommer med. Smaksätt med citron och salt.
  • Servera laxen med sås, paprika och potatis.
Klart!
Energi:

351 kcal

Protein: 25 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Salt
½ tsk
Grovmalen svartpeppar
½ tsk
Paprikor i olika färger
3
Salt och peppar
Hollandaisesås:
150 g
Äggulor
3
Vatten
2 msk
Pressad citronsaft
2 tsk
Salt
1 krm