Hummer surprise

Hummer surprise

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(24 st)

Läcker, lyxig och spännande rätt med hummer som delvis kan förberedas - perfekt till middagsbjudningen!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Hummersås:

Gör så här:

Gör så här:

Vrid loss hummerstjärten och skala den. Ta bort den mörka strängen. Vrid loss och knäck klorna. Ta ur köttet. Rör ihop smör, dragon, senap, salt och peppar. Trä upp hummerstjärtarna på träspett så att de blir raka. Bred på smöret runt om. Lägg hummerstjärten på diagonalen på degarket och vik ihop till ett paket. Låt paketen ligga i kylen under plast. Sätt ugnen på 250°. Dela fisken i åtta bitar och lägg dem i en smord långpanna. Lägg hummerpaketen direkt från kylen på en plåt och pensla dem med lite smält smör. Sätt in fisken i nedre delen av ugnen och hummerpaketen i mitten. Stek samtidigt i ugnen i 5-10 min. Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs lök, vitlök, sambal oelek och tomatpuré i smör i en kastrull. Häll på vin, vatten, grädde och hummerfond. Låt såsen koka ihop utan lock i ca 10 min. Servera hummer och fisk med såsen och couscous-pilaff.

Tips:

Hummerpaketen kan förberedas och förvaras i kyl fram till de ska in i ugnen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem