Gravad lax med kavring

Gravad lax med kavring

20 min Förrätt
Syrliga och starka smaker piggar upp den gravade laxen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skär kavringen i små tärningar och blanda med smör-&rapsolja. Rosta i övre delen av ugnen ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Skiva rädisorna tunt och lägg i kallt vatten så de håller sig krispiga. Häll av vattnet vid servering.
  • Blanda crème fraiche med pepparrot, äppelmos och salt. Fördela crème fraiche, kavring och rädisor på laxen. Garnera med rom, citronskal och dill.
  • Krydda med nymald svartpeppar.
Klart!
Tips:

Stenbitsrom kan bytas ut mot forellrom.

Ingredienser

Gravad lax i skivor
400 g
Kavring
3 skivor
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
2 msk
Salt och peppar
Rädisor
4
2 dl
Riven pepparrot
1 msk
Äppelmos
2 tsk
Salt
1 krm
Stenbitsrom
50 g
Citron
rivet skal av 1
Färsk dill
Nymald svartpeppar