Piroger med fänkålslaw

Piroger med fänkålslaw

1 tim
Buffé
Frasiga piroger med spännande kryddblandning som måste smakas! Den goda salladen blir pricken över i:et.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/piroger-med-fankalslaw/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna äpplet.
  • Stek köttfärs i smör i en stekpanna. Rör ner lök, vitlök och äpple. Låt fräsa.
  • Salta och krydda med sambal oelek, koriander och ingefära. Rör ner crème fraiche och låt svalna.
  • Kavla ut smördegsplattorna till 10 x 20 cm och dela i fyrkanter.
  • Lägg en klick fyllning på varje platta och nyp ihop till trekantiga packet. Pensla med uppvispat ägg.
  • Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
  • Finstrimla fänkålen. Kärna ur och grovriv äpplet. Blanda med crème fraiche och senap. Smaka av med lite salt och strö över pumpakärnor.
  • Servera pirogerna fänkålslaw.
Klart!

Pumpakärnor kan bytas ut mot solrosfrön. Detta recept räcker till 10 st bufféportioner.

Ingredienser

Köttfärs
200 g
Liten gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Äpple
1
2 msk
Salt
¾ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Mald malen koriander
1 tsk
Malen ingefära
½ tsk
½ dl
Smördegsplattor
5
Ägg
1
Sallad:
Fänkål
250 g
Äpple
1
1 dl
Dijonsenap
1 tsk
Rostade pumpakärnor
2 msk