Piroger med fänkålslaw

Piroger med fänkålslaw

Betyg

(6 st)

Frasiga piroger med spännande kryddblandning som måste smakas! Den goda salladen blir pricken över i:et.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 port

Sallad:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna äpplet. Stek köttfärs i smör i en stekpanna. Rör ner lök, vitlök och äpple. Låt fräsa. Krydda med salt, sambal oelek, koriander och ingefära. Rör ner crème fraiche och låt svalna. Kavla ut smördegsplattor till 10 x 20 cm och dela i fyrkanter. Lägg en klick fyllning på varje platta och nyp ihop till trekantiga packet. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 12-15 min. Finstrimla fänkålen. Kärna ur och grovriv äpplet. Blanda med crème fraiche och senap. Smaksätt med lite salt och strö över pumpakärnor. Servera salladen till pirogerna.

Tips:

Pumpakärnor kan bytas ut mot solrosfrön. Detta recept räcker till 10 st bufféportioner.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem