Fiskgryta gremolata

Fiskgryta gremolata

Betyg

(15 st)

Härligt smakrik fiskgryta med bland annat musslor och supergod gremolata med citron, vitlök och persilja som lyfter hela fiskgrytan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gremolata:

  • 1 citron
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor

Gör så här:

Gör så här:

Skär fisken i 3 cm stora bitar. Borsta musslorna. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet. Skär fänkålen i strimlor och fräs den i smör i en stor gryta. Häll i vatten, vin och crème fraiche. Tillsätt buljongtärningar. Låt det koka upp. Lägg i musslorna och låt grytan koka under lock ca 3 min. Lägg i fisken och låt det sjuda 3 min. Blanda ihop gremolata och strö det över fiskgrytan. Servera med kokt ris.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem