Fiskgryta gremolata

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Fiskgryta gremolata

Härligt smakrik fiskgryta med bland annat musslor och supergod gremolata med citron, vitlök och persilja som lyfter hela fiskgrytan.

Ingredienser

Sejfilé
600 g
Blåmusslor
½ kg
Fänkål
400 g
Vatten
4 dl
Vitt vin
1 dl
2 dl
Fiskbuljong
2 tärningar
Salt och peppar

Gremolata:

Citron
1
Hackad färsk persilja
1 dl
Finhackade vitlöksklyftor
2

Gör så här

  • Skär fisken i 3 cm stora bitar.
  • Borsta musslorna. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet.
  • Skär fänkålen i strimlor och fräs den i smör i en stor gryta. Häll i vatten, vin och crème fraiche.
  • Tillsätt buljongtärningar. Låt det koka upp.
  • Lägg i musslorna och låt grytan koka under lock ca 3 min. Lägg i fisken och låt det sjuda ytterligare 3 min.
  • Blanda ingredienserna till gremolatan och strö över fiskgrytan.
  • Servera med kokt ris.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

437 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,4 g
Protein: 44,8 % 48,2 g
Fett: 40,9 % 20,2 g
Kolhydrater: 10,4 % 11,2 g
https://www.arla.se/recept/fiskgryta-gremolata/