Fiskgryta gremolata

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Fiskgryta gremolata

Härligt smakrik fiskgryta med bland annat musslor och supergod gremolata med citron, vitlök och persilja som lyfter hela fiskgrytan.

Ingredienser

Sejfilé
600 g
Blåmusslor
½ kg
Fänkål
400 g
Vatten
4 dl
Vitt vin
1 dl
2 dl
Fiskbuljong
2 tärningar
Salt och peppar

Gremolata:

Citron
1
Hackad färsk persilja
1 dl
Finhackade vitlöksklyftor
2

Gör så här

  • Skär fisken i 3 cm stora bitar.
  • Borsta musslorna. Kasta trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet.
  • Skär fänkålen i strimlor och fräs den i smör i en stor gryta. Häll i vatten, vin och crème fraiche.
  • Tillsätt buljongtärningar. Låt det koka upp.
  • Lägg i musslorna och låt grytan koka under lock ca 3 min. Lägg i fisken och låt det sjuda ytterligare 3 min.
  • Blanda ingredienserna till gremolatan och strö över fiskgrytan.
  • Servera med kokt ris.
Klart!
https://www.arla.se/recept/fiskgryta-gremolata/