Fiskgryta gremolata
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Härligt smakrik fiskgryta med bland annat musslor och supergod gremolata med citron, vitlök och persilja som lyfter hela fiskgrytan.
Ingredienser
|
Sejfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Blåmusslor
|
½ kg |
|
Fänkål
|
400 g |
|
Vatten
|
4 dl |
|
Vitt vin
|
1 dl |
| 2 dl | |
|
Fiskbuljong
|
2 tärningar |
|
Salt och peppar
|
Gremolata:
|
Citron
|
1 |
|---|---|
|
Hackad färsk persilja
|
1 dl |
|
Finhackade vitlöksklyftor
|
2 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
437 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,4 g |
| Protein: | 44,8 % | 48,2 g |
| Fett: | 40,9 % | 20,2 g |
| Kolhydrater: | 10,4 % | 11,2 g |