Fikon i balsamkaramell

Fikon i balsamkaramell

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(16 st)

Bjud dina gäster på en riktigt smakrik aptitretare innan middagen!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 färska fikon
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl balsamvinäger
  • ½ dl rött vin

Till servering:

Garnering:

  • färsk timjan

Gör så här:

Gör så här:

Dela fikonen i klyftor. Smält sockret på medelvärme i en stekpanna. Låt sockret karamelliseras och bli gyllenbrunt. Häll på balsamvinäger och vin. Rör om och låt sockret smälta. Lägg nedfikonen och låt sjuda 3-5 min. Ta upp fikonen och lägg dem på ett serveringsfat. Låt såsen koka ihop under omrörning ca 3 min. Häll såsen över fikonen. Låt svalna lite och servera till osten. Garnera gärna med färsk timjan.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem