Fikon i balsamkaramell

Fikon i balsamkaramell

30 min Buffé Förrätt Efterrätt
Bjud dina gäster på en riktigt smakrik aptitretare innan middagen!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fikon-i-balsamkaramell/

Gör så här

  • Dela fikonen i klyftor.
  • Smält sockret på medelvärme i en stekpanna. Låt sockret karamelliseras och bli gyllenbrunt.
  • Häll på balsamvinäger och vin. Rör om och låt sockret smälta. Lägg ned fikonen och låt sjuda 3-5 min.
  • Ta upp fikonen och lägg dem på ett serveringsfat.
  • Låt såsen koka ihop under omrörning ca 3 min. Häll såsen över fikonen.
  • Låt svalna lite och servera till osten. Garnera gärna med färsk timjan.
Klart!

Ingredienser

Färska färska fikon
5
Strösocker
1 dl
Balsamvinäger
1½ dl
Rödvin
½ dl
Till servering:
140 g
Garnering:
Färsk timjan