Crostini med löjromsröra

15 min Buffé Förrätt
Crostini med löjromsröra

Frasigt, vitlöksdoftande crostini med underbar röra på exklusiv löjrom eller stenbitsrom. Perfekt till drinken eller som tilltugg på buffén.

Ingredienser

Baguette
8 skivor
2 msk
Vitlöksklyfta
1

Fyllning:

Finhackad rödlök
½ dl
Löjrom
½ dl
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 275° eller 250° varmluft.
  • Smaksätt smöret med pressad vitlök och bred på brödskivorna. Lägg dem på en ugnsplåt.
  • Rosta i mitten av ugnen några minuter- passa det noga.
  • Rör försiktigt ner lök och löjrom i crème fraiche. Om man rör för mycket blir det tunt.
  • Bred röran på brödet. Servera genast på en förrättstallrik med lite sallad.
Klart!

Löjrommen kan bytas ut mot röd stenbitsrom.

https://www.arla.se/recept/crostini-med-lojromsrora/