Asiatisk glaze med brynt smör och soja

Asiatisk glaze med brynt smör och soja

Betyg

(9 st)

Mild glaze med smak av vitlök, ingefära och citrongräs. God till kyckling och fisk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 citrongräs
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 3 msk flytande honung
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 msk japansk soja

Gör så här:

Gör så här:

Bryn smöret i en kastrull. Häll nästan allt i en bunke. Banka lätt på citrongräset och dela på mitten. Fräs citrongräs och vitlök i kastrullen utan att vitlöken tar färg. Tillsätt ingefära, honung, vinäger och vatten. Koka ihop 1-2 min under omrörning. Ta från värmen och ta upp citrongräset. Rör ner det brynta smöret lite i taget. Tillsätt sojan. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.

Tips:

Förvara citrongrässtjälkarna i frysen i väntan på nästa grillkväll.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 145 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem