Asiatisk glaze med brynt smör och soja

Asiatisk glaze med brynt smör och soja

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Mild glaze med smak av vitlök, ingefära och citrongräs. God till kyckling och fisk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 citrongräs
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 3 msk flytande honung
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 msk japansk soja

Gör så här:

Gör så här:

Bryn smöret i en kastrull. Häll nästan allt i en bunke. Banka lätt på citrongräset och dela på mitten. Fräs citrongräs och vitlök i kastrullen utan att vitlöken tar färg. Tillsätt ingefära, honung, vinäger och vatten. Koka ihop 1-2 min under omrörning. Ta från värmen och ta upp citrongräset. Rör ner det brynta smöret lite i taget. Tillsätt sojan. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.

Tips:

Förvara citrongrässtjälkarna i frysen i väntan på nästa grillkväll.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 145 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem