Asiatisk glaze med brynt smör och soja

Asiatisk glaze med brynt smör och soja

20 min
Mild glaze med smak av vitlök, ingefära och citrongräs. God till kyckling och fisk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Bryn smöret i en kastrull. Häll nästan allt i en bunke.
  • Banka lätt på citrongräset och dela på mitten.
  • Fräs citrongräs och vitlök i kastrullen utan att vitlöken tar färg.
  • Tillsätt ingefära, honung, vinäger och vatten. Koka ihop 1-2 min under omrörning.
  • Ta från värmen och ta upp citrongräset. Rör ner det brynta smöret lite i taget. Tillsätt sojan.
  • Pensla på glazen mot slutet av grillningen.
Klart!
Tips:

Förvara citrongrässtjälkarna i frysen i väntan på nästa grillkväll.

Energi:

145 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 10 g

Ingredienser

50 g
Citrongräs
1
Hackade vitlöksklyftor
2
Riven färsk ingefära
1 msk
Flytande honung
3 msk
Risvinäger
1 msk
Vatten
1 msk
Japansk soja
1 msk