Tarte fine med glöggsirap

45 min Efterrätt
Tarte fine med glöggsirap

Äppelkaka och glögg i en tugga! En till, tack.

Ingredienser

Smördegsplattor, ca 17x8 cm
2
Äpple
1
Strösocker
2 tsk
Malen kanel
½ tsk
25 g
Blossa röd lättglögg
3 dl

Till servering:

Vaniljglass
½ liter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg de frysta smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna omlott i en sträng på mitten på smördegen.
  • Strö över socker och kanel. Hyvla över smöret.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 25 min tills de får fin färg.
  • Koka ihop glöggen i en kastrull till sirapskonsistens. Låt glöggsirapen svalna något.
  • Skär varje längd i 5 bitar. Ringla över glöggsirapen. Servera med glassen.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl glass

Energi:

170 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/tarte-fine-med-gloggsirap/