Stubbe med apelsinchoklad

30 min Efterrätt
Stubbe med apelsinchoklad

Choklad och apelsin är alltid en fantastisk smakkombination. Vår lättbakade stubbe blir en perfekt avslutning på middagen eller till kaffet.

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk

Apelsinchokladtopping:

Florsocker
1 dl
Kakao
1 msk
Konc apelsinjuice
1 msk
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Strö socker över kakan och stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Låt kallna.
  • Vispa grädden med sockret och vänd ner cottage cheese. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop.
  • Blanda ingredienserna till toppingen och bred över rulltårtan. Garnera ev. med syltat apelsinskal.
Klart!
https://www.arla.se/recept/stubbe-med-apelsinchoklad/