Stubbe med apelsinchoklad

Stubbe med apelsinchoklad

30 min
Efterrätt
Choklad och apelsin är alltid en fantastisk smakkombination. Vår lättbakade stubbe blir en perfekt avslutning på middagen eller till kaffet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/stubbe-med-apelsinchoklad/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Strö socker över kakan och stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Låt kallna.
  • Vispa grädden med sockret och vänd ner cottage cheese. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop.
  • Blanda ingredienserna till toppingen och bred över rulltårtan. Garnera ev. med syltat apelsinskal.
Klart!

Ingredienser

Ägg
3
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk
Apelsinchokladtopping:
Florsocker
1 dl
Kakao
1 msk
Konc apelsinjuice
1 msk
2 msk