Italiensk potatissallad

30 min
Italiensk potatissallad

Denna italienska potatissallad är både fräsch och smakrik. Ljumma potatisar blandas med en krämig pestodressing baserad på gräddfil. Därefter vänder du ner krispig fänkål, rödlök och pepprig rucola. Salladen är enkel att förbereda och ett utmärkt tillbehör till grillat.

Nytt

Ingredienser

Potatis
900 g

Pestodressing:

Färsk basilika
1 kruka
Liten vitlöksklyfta
1
Parmesanost
100 g
Pinjenötter
4 msk
Kallpressad olivolja
2 msk
3 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar

Sallad:

Rödlök
1
Fänkål
1
Rädisor
8
Citron, finrivet skal och saft
1
Rucola
100 g
Kapris
2 msk

Gör så här

  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna något och skär i mindre bitar.
  • Grovhacka basilika (blad och stjälkar). Skala och skiva vitlöken. Riv parmesanosten och rosta pinjenötterna lätt i en torr panna. Mixa basilika, vitlök, parmesan och pinjenötter till en pesto. Rör ner gräddfil och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Vänd ner potatisen i dressingen och låt stå i minst 10 min så att smakerna hinner sätta sig.
  • Skala och skiva rödlöken tunt. Skiva fänkålen och rädisorna, gärna med mandolin. Grovhacka rucolan. Blanda allt med rivet citronskal, citronsaft och kapris.
  • Vänd ner salladsblandningen i potatisen och blanda runt försiktigt. Lägg upp på ett stort fat och servera direkt.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

548 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 10,7 g
Protein: 20,6 g
Kolhydrater: 46,8 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/italiensk-potatissallad/