Italiensk potatissallad
30 min
•
&format=webp)
Denna italienska potatissallad är både fräsch och smakrik. Ljumma potatisar blandas med en krämig pestodressing baserad på gräddfil. Därefter vänder du ner krispig fänkål, rödlök och pepprig rucola. Salladen är enkel att förbereda och ett utmärkt tillbehör till grillat.
Nytt
Ingredienser
Potatis
|
900 g |
---|
Pestodressing:
Färsk basilika
|
1 kruka |
---|---|
Liten vitlöksklyfta
|
1 |
Parmesanost
|
100 g |
Pinjenötter
|
4 msk |
Kallpressad olivolja
|
2 msk |
3 dl | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
Sallad:
Rödlök
|
1 |
---|---|
Fänkål
|
1 |
Rädisor
|
8 |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Rucola
|
100 g |
Kapris
|
2 msk |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
548 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 10,7 g |
Protein: | 20,6 g |
Kolhydrater: | 46,8 g |
Fett: | 31 g |

