Sommarens cacio e pepe

Sommarens cacio e pepe

30 min Huvudrätt
Våga ta ut svängarna med denna populära favoritpasta! Tvista till din traditionella cacio e pepe med inslag av sommarens smaker, så som trädgårdszucchini, spritärter och citronzest. En klassiker med smak av sommar.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sommarens-cacio-e-pepe/

Gör så här

Cacio e pepe:
  • Sätt på en kastrull med saltat vatten till pastakoket.
  • Finriv osten. Rosta pepparkornen i en het torr stekpanna 1-2 min. Mortla pepparn. Skala och finhacka vitlöken.
  • Skölj och skiva zucchinin tunt på mandolin eller med en osthyvel. Skär sedan i tunna, långa strimlor. Plocka ut spritärtorna ur sin skida.
  • Koka pastan al dente.
  • Smält smöret i en rymlig stekpanna. Tillsätt svartpeppar, vitlök och citronsaft. Fräs 1-2 min. Rör ner 2 dl vatten från pastakoket i omgångar.
  • Häll av pastan och vänd ner den i såsen tillsammans med zucchinin och spritärtorna. Låt allt koka ihop under omrörning.
  • Ta kastrullen från värmen och rör ner osten. Smaka av med salt och garnera med extra riven ost och citronskal. Servera direkt.
Klart!
Energi:

659 kcal

Fiber: 6,3 g
Protein: 26,8 g
Kolhydrater: 74,8 g
Fett: 27,9 g

Ingredienser

Cacio e pepe:
Parmesanost eller pecorino
150 g
Svartpepparkorn
½ msk
Vitlöksklyfta
1
Zucchini
1
Spritärtor
250 g
75 g
Citronsaft
2 msk
Vatten, från pastakoket
2½ dl
Spaghetti eller bucatini
360 g
Salt
Finrivet citronskal