Asiatisk gräddfilssås med soja, sesam och lime

Asiatisk gräddfilssås med soja, sesam och lime

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

Den här mångsidiga såsen med asiatiskt touch passar perfekt till stekt eller grillad kyckling, som dipp till grönsaker eller varför inte på buffébordet.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 3 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 krm chilipulver
  • rivet skal och saft av ½ lime
  • salt och svartpeppar
  • svarta sesamfrö

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Häll upp i en skål och toppa med sesamfrön och lite chilipulver.
  2. Servera såsen till stekt eller grillad kycklingfilé.

Tips:

För sötare smak, rör ner en matsked sweet chili-sås.

Näringsvärden, per port exkl. tillbehör

  • Energi: 130 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa: