Asiatisk gräddfilssås med soja, sesam och lime
10 min
•
Arbetstid: 10 min
Tillbehör
•
Den här mångsidiga såsen med asiatiskt touch passar perfekt till stekt eller grillad kyckling, som dipp till grönsaker eller varför inte på buffébordet.
Ingredienser
| 3 dl | |
|
Japansk soja
|
1 msk |
|
Sesamolja
|
2 tsk |
|
Chilipulver
|
1 krm |
|
Lime
|
rivet skal och saft av ½ |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|---|---|
|
Svarta sesamfrön
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
För sötare smak, rör ner en matsked sweet chili-sås.
Näringsvärden, per port
Energi:
127 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0 g |
| Protein: | 8,6 % | 2,7 g |
| Fett: | 80,2 % | 11,5 g |
| Kolhydrater: | 11,2 % | 3,5 g |