Grillad potatis med grönt ört- och vitlökssmör

Grillad potatis med grönt ört- och vitlökssmör

Betyg

(4 st)

Lagerbladen blir lätt rökta på grillen, vilket passar fint med potatisen. Örterna som mixats med lite olja ger smöret god smak och härlig färg.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 20 små färskpotatisar
  • 4 lagerblad, gärna färska

Örtsmör:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med smöret. Mixa vitlök, örter, senap och olja. Blanda eller mixa ner smöret. Salta. Forma till en rulle i smörpapper. Låt stelna i kyl ca 1 tim. Koka potatisen knappt mjuk i lättsaltat vatten. Dela ev lagerbladen i två delar. Trä potatis varvat med lagerblad på fyra grillspett eller blötlagda träspett. Grilla spetten runtom 5-6 min. Servera med örtsmöret.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem