Zucchinibiffar

Zucchinibiffar

30 min Buffé Huvudrätt Förrätt
Dessa saftiga zucchinibiffar är riktigt smakrika och lättlagade. Biffarna är smaksatta med parmesan, ruccola, citron och chili. Servera zucchinibiffar med klyftpotatis, i hamburgerbröd eller med bulgur och raita. Enkelt och gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Grovriv zucchini och krama ur vätskan. Strimla löken. Grovhacka rucola och finnriv osten.
  • Blanda allt i en bunke med övriga ingredienser. Forma till 8 biffar.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Stek zucchinibiffarna i omgångar ca 2 min på varje sida.
Klart!
Energi:

431 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Zucchini
500 g
Salladslök
1 knippe
Rucola
65 g
Parmesanost
150 g
Vitlöksklyfta, finriven
1
Citron, finrivet skal
1
Chili flakes
1 tsk
Salt
½ tsk
Vetemjöl
2 dl
Panko
1 dl
Ägg
2