Grekisk pytt i panna
50 min
Huvudrätt
•
Grekisk pytt i panna är som en varm grekisk sallad med extra allt. Rostad klyftpotatis, paprika och lök samsas med välkryddad fläskfilé, vitost och oliver. Servera gärna denna grekiska pytt i panna med tzatziki och vitlöksbröd. Mums!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
656 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 43 g |
Kolhydrater: | 34 g |
Fett: | 37 g |
Ingredienser
Marinerad fläskfilé:
Fläskfilé
|
500 g |
---|---|
Citron, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
Vitlöksklyftor, finhackade
|
2 |
Torkad oregano
|
1 msk |
Paprikapulver
|
2 tsk |
Salt
|
1½ tsk |
Nymald svartpeppar
|
Pytt:
Delikatesspotatis
|
600 g |
---|---|
Röda paprikor
|
2 |
Rödlökar
|
2 |
Olivolja
|
2 msk |
Torkad rosmarin
|
2 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Till servering:
1 burk | |
Kalamataoliver
|
1 dl |
Halverade körsbärstomater
|
250 g |
Färsk oregano
|
1 kruka |
2 dl |