Gyros i tunnbröd med tzatziki

Gyros i tunnbröd med tzatziki

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(25 st)

40 min

Gyros är grekernas motsvarighet till kebab. Det goda kryddade köttet rullas ihop i tunnbröd tillsammans med tzatziki och andra gröna tillbehör.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Antal portioner

Gyros:

  • 500 g fläskkarré
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk chili flakes
  • 2 vitlöksklyftor, pressade

Tzatziki:

  • 2 tomater
  • ½ rödlök
  • ½ gurka
  • 100 g salladsmix
  • 4 orientaliska tunnbröd

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Strimla köttet och lägg i en bunke. Blanda med övriga ingredienser och ställ åt sidan.
  2. Grovriv gurkan till tzatzikin och pressa ut all vätska. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek köttet 4-5 min i omgångar på hög värme.
  4. Skiva tomat, rödlök och gurka. Strimla isbergssalladen.
  5. Fyll tunnbröden med grönsaker, tzatziki och kött. Rulla ihop och servera genast.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 590 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Andra goda förslag