Snabbrimmad kotlettrad med dressing

2 tim Buffé Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Snabbrimmad kotlettrad med dressing

En lättlagad och uppskattad buffèrätt som man lagar i förväg. Köttet blir extra smakrikt eftersom det saltas och får ligga ett dygn i kyl före tillagning.

Ingredienser

Kotlettrad utan ben
1 kg
Salt
1½ tsk

Dressing:

Senap
1 msk
1 dl
Finhackad rödlök
2 msk
Kapris
2 msk
Finhackad färsk persilja
3 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Vatten
2 msk

Gör så här

  • Salta köttet runt om och lägg det i en plastpåse i kylen i 1 dygn.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skölj av saltet och torka köttet. Bryn det runtom i smör i en stekpanna.
  • Lägg över på ett ugnssäkert fat och stek i mitten av ugnen ca 1 tim tills innertemperaturen är 70°. Låt köttet kallna.
  • Lägg senapen i en skål och vispa i smör- och rapsolja, lite i taget.
  • Rör i rödlök, kapris, persilja, salt och peppar. Späd ev. med lite vatten.
  • Hit kan man förbereda.
  • Skär köttet i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Skeda över en del av dressingen och servera resten till. Strö över persilja och kapris.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bufféportion

Energi:

257 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bufféportion
Fiber: - 0,1 g
Protein: 31 % 19,6 g
Fett: 67,9 % 19,7 g
Kolhydrater: 1,1 % 0,7 g
https://www.arla.se/recept/snabbrimmad-kotlettrad-med-dressing/