Blodig Halloweencheesecake

Blodig Halloweencheesecake

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

60+ min

Läskig läcker halloweenkaka med svart kexbotten och blodröd glasyr. Denna cheesecake är perfekt till en skrämmande Halloweenkväll!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Botten

Cheesecake

Röd glasyr

  • 4½ dl drickfärdig svartvinbärssaft
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1½ dl glykossirap

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

Botten

Värm ugnen till 165 °. Täck botten på en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smält smöret. Mixa kexen i en matberedare. Tillsätt smör och salt och mixa ihop. Tryck ut blandningen i formen.

Cheesecake

Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Vispa färskost, socker, vaniljsocker och salt med en elvisp på lägsta hastighet tills att allt precis blandas. Vispa i ett ägg i taget, fortfarande på lägsta hastighet, till en slät smet. Vispa inte mer än nödvändigt - då kan kakan spricka i ugnen. Vänd försiktigt ner den smälta chokladen och karamellfärgen. Vispa grädden löst och vänd ner även den i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 30 min. Sänk temperaturen till 110 ° och grädda ytterligare 2 tim utan att öppna ugnsluckan. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare ca 1½ tim - fortfarande utan att öppna ugnsluckan. Låt kallna i kyl minst 4 timmar men gärna över natten.

Röd glasyr

Rör ut majsstärkelsen i lite av saften och blanda sedan ut i resterande saft. Häll i en liten kastrull och koka upp på medelvärme under omrörning. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills saften tjocknar. Tillsätt glukossirap. Koka upp och fortsätt röra hela tiden tills sirapen löst upp sig helt i vätskan. Låt svalna i rumstemperatur.

Montering

Placera cheesecaken på ett serveringsfat. Se till att ytan på kakan är helt plan. Trimma kanterna med kniv vid behov. Ju slätare yta desto bättre resultat. Det är viktigt att ytan på kakan är helt plan så att glasyren kan rinna ner på sidorna. Häll försiktigt halva glasyren över kakan och låt den rinna ner lite längs sidorna. Låt kallna i kylen i ca. 1 timme, så glasyren sätter sig. Häll resten av glasyren i en liten glaskanna och häll den över kakan vid servering - för att få en extra blodig look.

Tips:

Denna ostkaka kan med fördel göras dagen innan och förvaras i kylen tills den serveras.

Tips:

Genom att baka ostkakan under lång tid vid låga temperaturer ser du till att kakans konsistens blir mjuk och krämig och att ytan inte torkar ut och spricker.

Skriv ut

Andra goda förslag