Halloweenbakelser

Halloweenbakelser

25 min Buffé Efterrätt
Vem kan motstå dessa små halloweenbakelser! Saftiga citronmuffins toppade med färskostfrosting, vit marsipan och hallonsylt. Att de är formade som små hjärnor förgyller vilket halloweenkalas som helst!
Johanna  Westman
Johanna Westman
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget. Tillsätt mjölk och citronskal.
  • Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Fördela smeten i 12 muffinsformar.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna helt.
Frosting:
  • Vispa smöret luftigt med elvisp.
  • Rör ner färskost och florsocker till en slät frosting.
  • Spritsa frostingen på muffinsen när de är helt kalla.
Garnering:
  • Dela marsipanen i 24 mindre bitar och rulla till tunna korvar.
  • Klä kakorna i ringliga ”hjärnliknande” former så de är helt täckta.
  • Mixa jordgubbssylten så den blir slät. Pensla försiktigt sylt på och mellan marsipankorvarna så det ser ut som små hjärnor.
Klart!
Energi:

541 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 69 g
Fett: 26 g

Ingredienser

200 g
Strösocker
3 dl
Ägg
3
½ dl
Citron, finrivet skal
1
Vetemjöl
4 dl
Bakpulver
1½ tsk
Garnering:
Vit marsipan
400 g
Jordgubbssylt
1 dl