Skink- och äppelpaj
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Förrätt
Tillbehör
Frysbar
•
Skinka och äpple ger fin smakbrytning i den här pajen.
Ingredienser
Pajdeg:
| 75 g | |
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
| ¾ dl |
Fyllning:
|
Äpple
|
1 |
|---|---|
|
Rökt skinka
|
100 g |
|
Ägg
|
3 |
| 2 dl | |
| 1 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Du kan också göra en stor paj. Förgrädda då pajskalet i 200° 10 min. Häll fyllningen i skalet och grädda i nedre delen av ugnen vid 200° ca 30 min.
Näringsvärden, per st
Energi:
161 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,5 g |
| Protein: | 14,1 % | 5,6 g |
| Fett: | 64,2 % | 11,7 g |
| Kolhydrater: | 21,7 % | 8,6 g |