Sesammarinerad karré med rotfrukter och avokadoröra

4 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Sesammarinerad karré med rotfrukter och avokadoröra

Sesam och ingefära ger fläskkarrén en asiatisk touch. Mycket gott tillsammans med grillade rotfrukter och en svalkande avokadoröra.

Ingredienser

Fläskkarré i skivor
600 g

Marinad:

1 dl
Sesamfrön
2 msk
Sesamolja
1 msk
Kinesisk soja
2 tsk
Malen ingefära
1½ tsk
Salt
½ tsk

Grillade rotfrukter:

Blandade rotfrukter
700 g
Färska lökar
4
2 msk
Salt

Avokadoröra:

Avokados
2
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
Cayennepeppar
½ krm

Gör så här

  • Rör ihop ingredienserna till marinaden. Blanda köttet med marinaden i en plastpåse eller bunke.
  • Låt det marinera i kyl ca 4 tim.
  • Ansa rotfrukter och lök. Dela dem i halvor.
  • Koka rotfrukterna halvmjuka. Lägg ner löken mot slutet.
  • Häll av vattnet och pensla rotfrukter och lök med smält smör. Grilla 4-5 min på varje sida. Strö över salt.
  • Dela, kärna ur och mosa avokado. Blanda den med gräddfil, vitlök, salt och cayennepeppar.
  • Ta fram köttet 30 min innan tillagning. Grilla karréskivorna ca 3 min på varje sida.
  • Servera med grillade rotfrukter och avokadoröra.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

690 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 10,8 g
Protein: 20,4 % 34,7 g
Fett: 63,3 % 49,4 g
Kolhydrater: 16,3 % 27,7 g
https://www.arla.se/recept/sesammarinerad-karre/