Sesammarinerad karré med rotfrukter och avokadoröra

4 tim 30 min Huvudrätt Lunch Middag
Sesammarinerad karré med rotfrukter och avokadoröra

Sesam och ingefära ger fläskkarrén en asiatisk touch. Mycket gott tillsammans med grillade rotfrukter och en svalkande avokadoröra.

Ingredienser

Fläskkarré i skivor
600 g

Marinad:

1 dl
Sesamfrön
2 msk
Sesamolja
1 msk
Kinesisk soja
2 tsk
Malen ingefära
1½ tsk
Salt
½ tsk

Grillade rotfrukter:

Blandade rotfrukter
700 g
Färska lökar
4
2 msk
Salt

Avokadoröra:

Avokados
2
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
Cayennepeppar
½ krm

Gör så här

  • Rör ihop ingredienserna till marinaden. Blanda köttet med marinaden i en plastpåse eller bunke.
  • Låt det marinera i kyl ca 4 tim.
  • Ansa rotfrukter och lök. Dela dem i halvor.
  • Koka rotfrukterna halvmjuka. Lägg ner löken mot slutet.
  • Häll av vattnet och pensla rotfrukter och lök med smält smör. Grilla 4-5 min på varje sida. Strö över salt.
  • Dela, kärna ur och mosa avokado. Blanda den med gräddfil, vitlök, salt och cayennepeppar.
  • Ta fram köttet 30 min innan tillagning. Grilla karréskivorna ca 3 min på varje sida.
  • Servera med grillade rotfrukter och avokadoröra.

Serveringsförslag:

Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

640 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 45 g
https://www.arla.se/recept/sesammarinerad-karre/