Rosa romröra

1 tim 10 min
Arbetstid: 10 min
Förrätt Tillbehör
Rosa romröra

En mild och krämig romröra som passar perfekt på bröd, kex eller som fyllning i bakad potatis och avocado. Den är också god som dressing eller dip till grönsaker. Låt röran stå i kylen en stund så utvecklas smakerna ännu bättre – ett enkelt och gott tillbehör som räcker till fyra portioner.

Ingredienser

250 g
Finhackad färsk gräslök
3 msk
Röd stenbitsrom
60 g

Gör så här

  • Blanda samman kvarg, gräslök och stenbitsrom.
  • Låt blandningen mogna i kylen i ca 1 tim.
  • Servera som fyllning i bakad potatis eller avocado, som dressing eller dipsås till knapriga grönsaker eller som pålägg till bröd eller kex.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

102 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0 g
Protein: 30,7 % 7,7 g
Fett: 58,9 % 6,8 g
Kolhydrater: 10,4 % 2,6 g
https://www.arla.se/recept/rosa-romrora/