Renstek med ädelost och glöggfikon

20 min Buffé Förrätt Tillbehör
Renstek med ädelost och glöggfikon

Härligt gott tilltugg till glöggen. Sött och salt i en oslagbar kombination!

Ingredienser

Kvibille® Ädel Glögg
140 g
Röd lättglögg
2 dl
Färska färska fikon
3
Blandade nötter t ex hasselnötter, pinjenötter, pistagenötter
½ dl
Baguette
1
Rökt renstek
10 skivor

Gör så här

  • Sätt ugnen på grill.
  • Koka ihop glöggen i en kastrull tills ½ dl återstår. Skär fikonen i klyftor och blanda dem med glöggen.
  • Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr varm stekpanna.
  • Skär baguetten i 10 skivor och rosta dem högt upp i ugnen någon min.
  • Mosa osten och forma 10 små ovala bollar.
  • Lägg renstek, ost och fikon på brödskivorna. Strö över rostade nötter.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bufféportion

Energi:

366 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bufféportion
Fiber: - 1,7 g
Protein: 39,8 % 35,8 g
Fett: 27,3 % 11,3 g
Kolhydrater: 29,8 % 26,9 g
https://www.arla.se/recept/renstek-med-adelost-och-gloggfikon/