Provencalskt räkris

Provencalskt räkris

30 min Huvudrätt
Crème fraiche med saffran - pricken över i till vårt fräscha räkris.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka riset. Skala räkorna och tina ärterna.
  • Spola riset i kallt vatten. Rör ner olivolja, timjan och pressad vitlök.
  • Skär tomaterna i bitar och salladen i strimlor. Blanda riset med räkor och grönsaker.
  • Servera crème fraiche till räkriset.
Klart!
Energi:

350 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Räkor med skal
1 kg
Ris
1½ dl
Frysta ärter
125 g
Olivolja
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Vitlöksklyfta
1
Tomater
4
Huvud isbergssallad
½