Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Provencalskt räkris
Provencalskt räkris
30 min
Huvudrätt
•
Kommentarer
Crème fraiche med saffran - pricken över i till vårt fräscha räkris.
Andra liknande recept
45 min
Torskrygg i ugn
(138)
1 tim
Ramen med biff, brynt smör och svart vitlök
(733)
Räksoppa
(22)
1 tim 30 min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(551)
25 min
Pad thai
(310)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Koka riset. Skala räkorna och tina ärterna.
Spola riset i kallt vatten. Rör ner olivolja, timjan och pressad vitlök.
Skär tomaterna i bitar och salladen i strimlor. Blanda riset med räkor och grönsaker.
Servera crème fraiche till räkriset.
Klart!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
350 kcal
Protein:
24 g
Kolhydrater:
34 g
Fett:
13 g
Ingredienser
Räkor med skal
1 kg
Ris
1½ dl
Frysta ärter
125 g
Olivolja
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Vitlöksklyfta
1
Tomater
4
Huvud isbergssallad
½
Sås:
Arla Köket® Lätt crème fraiche saffran & tomat
2 dl
Andra liknande recept
45 min
Torskrygg i ugn
(138)
1 tim
Ramen med biff, brynt smör och svart vitlök
(733)
Räksoppa
(22)
1 tim 30 min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(551)
25 min
Pad thai
(310)
1 tim 10 min
Crêpes med räkfyllning
(87)
30 min
Pasta med räkor och vitlök
(84)
1 tim 30 min
Langos
(55)
1 tim
Paella
(449)
Budget
Rårakor
(38)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum