Provencalskt räkris

Provencalskt räkris

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Crème fraiche med saffran - pricken över i till vårt fräscha räkris.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg räkor med skal
  • 1½ dl ris
  • 125 g frysta ärter
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 tomater
  • ½ huvuden isbergssallad

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Koka riset. Skala räkorna och tina ärterna. Spola riset i kallt vatten. Rör ner olivolja, timjan och pressad vitlök. Skär tomaterna i bitar och salladen i strimlor. Blanda riset med räkor och grönsaker. Blanda ihop lätt crème fraiche, saffran och salt. Servera såsen till risotton.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 350 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem