Örtfyllda smörsnäckor

Örtfyllda smörsnäckor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

En liten örtfylld rulle i stället för söt bulle.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37°. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en avlång, 1/2 cm tjock kaka. Blanda smör, örtkryddor och persilja. Bred ut örtsmöret över degen. Rulla ihop och skär varje rulle i 15 bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över havssalt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Tips:

Honung kan bytas ut mot sirap.
Färska örtkryddor kan bytas ut mot 1 msk torkade örtkryddor.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem