Minipizza med två ostar

Minipizza med två ostar

Betyg

(22 st)

Fina pizzor som fungerar lika bra till drinken som till soppan. Ska det gå fort kan du göra pizzadeg av färdig mix, som inte behöver jäsa.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

  • ½ pkt jäst
  • ½ tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ dl vatten

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Smula sönder jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Blanda i salt, olivolja och mjöl. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i 2 delar. Gör rullar av delarna och dela varje rulle i 8 bitar. Rulla dem till bullar och tryck ut dem till pizzabottnar, ca 10 cm i diameter. Lägg bottnarna på plåtar med bakplåtspapper. Förgrädda i mitten av ugnen 5 min. Skär körsbärstomaterna i skivor och salamin i strimlor. Ta ut pizzorna och lägg på 1/2 dl cheddarost på varje botten. Fördela tomat och salami på bottnarna. Grädda ytterligare 10-12 min eller tills pizzorna får fin färg. Smula ädelosten och fördela på pizzorna. Garnera med basilikan.

Tips:

Om du inte vill baka ut hela satsen på en gång kan du slå in degbullarna i plastfolie och stoppa dem i frysen. Bara att plocka fram när du har ost över.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem