Minipizza med två ostar

Minipizza med två ostar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

Fina pizzor som fungerar lika bra till drinken som till soppan. Ska det gå fort kan du göra pizzadeg av färdig mix, som inte behöver jäsa.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

  • ½ pkt jäst
  • ½ tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ dl vatten

Fyllning:

Gör så här

Gör så här

Smula sönder jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig. Blanda i salt, olivolja och mjöl. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i 2 delar. Gör rullar av delarna och dela varje rulle i 8 bitar. Rulla dem till bullar och tryck ut dem till pizzabottnar, ca 10 cm i diameter. Lägg bottnarna på plåtar med bakplåtspapper. Förgrädda i mitten av ugnen 5 min. Skär körsbärstomaterna i skivor och salamin i strimlor. Ta ut pizzorna och lägg på 1/2 dl cheddarost på varje botten. Fördela tomat och salami på bottnarna. Grädda ytterligare 10-12 min eller tills pizzorna får fin färg. Smula ädelosten och fördela på pizzorna. Garnera med basilikan.

Tips:

Om du inte vill baka ut hela satsen på en gång kan du slå in degbullarna i plastfolie och stoppa dem i frysen. Bara att plocka fram när du har ost över.

Skriv ut

Källa: