Smashed gyozas
Nytt

Smashed gyozas

40 min Huvudrätt
Det som skiljer smashed gyozas från de traditionella gyoza-dumplingsen är tillagningsmetoden. Istället för att ånga och steka knytena, så trycks de ut i en het stekpanna. Det är denna process som ger dem deras karakteristiska krispighet och smak. Underbart gott att servera med en krämig kålsallad!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smashed-gyozas/

Gör så här

Smashed gyoza:
  • Strimla salladslöken. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skiva chilin. Lägg i en bunke.
  • Blanda ner fläskfärs, sesamolja, soja, salt och svartpeppar.
  • Lägg ut gyozarken på en skärbräda. Forma fläskfärsen till 12 st bollar och lägg ut en boll på varje gyozaark. Tryck ut bollen platt på arket.
  • Hetta upp en stekpanna med smör- & rapsolja. Stek gyozaplattorna med färsen nedåt i ca fem min. Vänd och stek klart tills de krispiga.
Krämig kål- & morotssallad:
  • Skär vitkålen tunt, gärna på mandolin. Skala och grovriv moroten.
  • Finhacka korianderstjälkarna och blanda med vitkålen och moroten i en skål.
  • Rör ner smetana, lime, soja, sesamolja och sesamfrön. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar..
Ponzu:
  • Blanda alla ingredienser till ponzudressingen.
  • Toppa dina smashed gyoza med krämig kål- och morotssallad och koriander. Vik ihop och doppa i ponzudressingen.
Klart!

Ingredienser

Krämig kål-& morotsallad:
Vitkål
200 g
Morot
1
Färsk koriander
1 kruka
2 dl
Lime, finrivet skal och saft
1
Japansk soja
1 msk
Sesamolja
1 msk
Rostade sesamfrön
½ dl
Salt
1 tsk
Smashed gyoza:
Salladslökar
2
Vitlöksklyftor
2
Färsk ingefära
50 g
Färsk röd chili
1
Blandfärs
500 g
Sesamolja
1 msk
Japansk soja
1 msk
Salt och svartpeppar
1 tsk
Ark av gyoza eller wontondeg,
12
2 msk
Ponzu:
Japansk soja
1 dl
Risvinäger
1 msk
Lime, finrivet skal och saft
1
Farinsocker
1 msk