Smashed gyozas

Smashed gyozas

40 min Huvudrätt
Det som skiljer smashed gyozas från de traditionella gyoza-dumplingsen är tillagningsmetoden. Istället för att ånga och steka knytena, så trycks de ut i en het stekpanna. Det är denna process som ger dem deras karakteristiska krispighet och smak. Underbart gott att servera med en krämig kålsallad!
https://www.arla.se/recept/smashed-gyozas/

Gör så här

Smashed gyoza:
  • Strimla salladslöken. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skiva chilin. Lägg i en bunke.
  • Blanda ner fläskfärs, sesamolja, soja, salt och svartpeppar.
  • Lägg ut gyozarken på en skärbräda. Forma fläskfärsen till 12 st bollar och lägg ut en boll på varje gyozaark. Tryck ut bollen platt på arket.
  • Hetta upp en stekpanna med smör- & rapsolja. Stek gyozaplattorna med färsen nedåt i ca fem min. Vänd och stek klart tills de krispiga.
Krämig kål- & morotssallad:
  • Skär vitkålen tunt, gärna på mandolin. Skala och grovriv moroten.
  • Finhacka korianderstjälkarna och blanda med vitkålen och moroten i en skål.
  • Rör ner smetana, lime, soja, sesamolja och sesamfrön. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar..
Ponzu:
  • Blanda alla ingredienser till ponzudressingen.
  • Toppa dina smashed gyoza med krämig kål- och morotssallad och koriander. Vik ihop och doppa i ponzudressingen.
Klart!

Ingredienser

Krämig kål-& morotsallad:
Vitkål
200 g
Morot
1
Färsk koriander
1 kruka
2 dl
Lime, finrivet skal och saft
1
Japansk soja
1 msk
Sesamolja
1 msk
Rostade sesamfrön
½ dl
Salt
1 tsk
Smashed gyoza:
Salladslökar
2
Vitlöksklyftor
2
Färsk ingefära
50 g
Färsk röd chili
1
Blandfärs
500 g
Sesamolja
1 msk
Japansk soja
1 msk
Salt och svartpeppar
1 tsk
Ark av gyoza eller wontondeg,
12
2 msk
Ponzu:
Japansk soja
1 dl
Risvinäger
1 msk
Lime, finrivet skal och saft
1
Farinsocker
1 msk