Lax med balsamicosås och päron

Lax med balsamicosås och päron

25 min Huvudrätt
Ett festligt recept på lax i ugn med pumpakärnor och stekta päron på toppen. Balsamvinäger lyfter såsen och skapar en god brytning mot päronens sötma.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  • Blanda samman grädde, vinäger, fond, soja, oregano och majsstärkelse. Häll det i formen och strö pumpakärnor på laxen.
  • Stek i övre delen av ugnen ca 15 min.
  • Dela päronen i bitar och ta bort kärnorna. Stek päronen i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg dem i formen.
  • Strö över gräslök. Servera med ugnsstekt potatis.
Klart!

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Sås:
2½ dl
Balsamvinäger
1 msk
Kycklingfond
1 msk
Japansk soja
½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Majsstärkelse
½ msk
Pumpakärnor
1 dl
Päron
2
2 msk
Hackad färsk gräslök
½ dl