Lax med balsamicosås och päron

Lax med balsamicosås och päron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(29 st)

Ett festligt recept på lax i ugn med pumpakärnor och stekta päron på toppen. Balsamvinäger lyfter såsen och skapar en god brytning mot päronens sötma.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda samman grädde, vinäger, fond, soja, oregano och majsstärkelse. Häll det i formen och strö pumpakärnor på laxen. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min. Dela päronen i bitar och ta bort kärnorna. Stek päronen i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg dem i formen. Strö över gräslök.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem