Kyckling med ärter och vanilj

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Kyckling med ärter och vanilj

Vaniljen passar bra till ärtornas sötma. Servera med ett gott bröd eller rostade rotfrukter.

Ingredienser

Kycklinglår, med skinn och ben
1 kg
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Gul lök
½
Vatten
1 dl
Hönsbuljong
1 tärning
2½ dl
Frysta ärter
250 g
Vaniljstång
½
Citron
pressad saft av ½

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Salta och peppra kycklingen. Bryn den i smör-&rapsolja. Lägg över i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Skala och hacka löken. Koka upp vatten, buljongtärning och grädde i en kastrull. Lägg i löken och de flesta ärtorna.
  • Låt koka ca 5 min. Mixa såsen och lägg i de hela ärtorna.
  • Skrapa fröna ur vaniljstången. Smaksätt såsen med citron och vanilj.
  • Häll såsen i formen och fortsätt steka i ugnen ca 5 min.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

440 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 38 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-arter-och-vanilj/