Kokt torsk med bouillabaisseyoghurt

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Kokt torsk med bouillabaisseyoghurt

Snabblagad finsmakarfisk med franska örter som lyfter smaken.

Ingredienser

Torskfilé
600 g

Sås:

Fänkål
½ huvud
Röd paprika
½
Tomat
1
Färsk röd chili
¼
Vitt vin
1 dl
4 dl
Saffran
1 pkt
Pressade vitlöksklyftor
2
Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
1 tsk
Olivolja
3 msk
Sötstark senap
3 tsk

Gör så här

  • Skär fänkål, paprika, tomat och spansk peppar i små tärningar. Koka det mjukt i vin.
  • Mixa grönsakerna med de övriga ingredienserna.
  • Koka torskfiléerna i lättsaltat vatten i ca 5 min.
  • Servera såsen kall eller varm till fisken.
  • (Varm sås: rör ut 1 msk maizenamjöl i lite kallt vatten. Rör ner i såsen. Låt koka någon minut.)
Klart!
https://www.arla.se/recept/kokt-torsk-med-bouillabaisseyoghurt/