Fisk med apelsin och timjan

Fisk med apelsin och timjan

45 min Huvudrätt
Festlig fisk, underbart smaksatt med apelsinskal och färsk, hackad timjan. För extra lyx - toppa med några fina hummerstjärtar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fisk-med-apelsin-och-timjan/

Gör så här

  • Dela fisken i åtta portionsbitar. Salta och peppra runt om. Lägg fisken i en smord ugnssäker form.
  • Smält smöret och rör ner finriven vitlök, apelsinskal och timjan. Fördela det över fisken.
  • Skala räkorna. Vispa ihop crème fraiche och vin i en kastrull. Hit kan man förbereda.
  • Sätt ugnen på 150°.
  • Ställ in formen i mitten av ugnen och tillaga fisken 12–15 min.
  • Koka upp såsen. Ta ut fisken och häll av ev vätska.
  • Häll såsen runt fisken och lägg på räkorna. Garnera med timjan.
Klart!
Energi:

260 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Torskfilé
1¼ kg
Salt
1½ tsk
Vitpeppar
1 krm
3 msk
Vitlöksklyfta
1
Apelsin, strimlat skal
½
Hackad färsk timjan
1 msk
Saffranssås:
Räkor med skal
500 g
4 dl
Vitt vin
1 dl