Crostini med kycklinglevermousse
2 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
Kycklinglevermousse är lyxigt god men enkel att göra. Det är dessutom ett mycket prisvärt alternativ till exklusiv ank- eller gåslevermousse. En klick på crositini bli ett perfekt tilltugg.
Ingredienser
|
Kycklinglever
|
300 g |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
4 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Ansjovisfiléer
|
2 |
|
Enbär
|
3 |
|
Lagerblad
|
1 |
|
Salt
|
2 krm |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Konjak
|
1½ msk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Grovhackad färsk rosmarin
|
1 msk |
| 2 msk | |
| 1 dl |
|
Röda äpplen
|
2 |
|---|---|
|
Portvin
|
1½ dl |
|
Strösocker
|
½ dl |
Till servering:
|
Crostini
|
30 |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tips! Det går utmärkt att använda fryst kycklinglever, som kan vara lättare att få tag i. Låt den tina innan du steker den.
Färsk rosmarin kan bytas ut mot ½ tsk torkad. Portvin kan bytas ut mot druvjuice. Crostini kan bytas ut mot rostade baguetteskivor.
Näringsvärden, per st
Energi:
159 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,4 g |
| Protein: | 14,1 % | 5,5 g |
| Fett: | 17,8 % | 3,2 g |
| Kolhydrater: | 63,6 % | 24,9 g |