Päronkompott med rostade mandlar

Päronkompott med rostade mandlar

Betyg

(2 st)

Päronkompott är ljuvligt gott till ostbrickan. Man steker päronen långsamt till en gyllene kompott som får karaktär av saltrostade mandlar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ¾ dl skållad, skalad mandel
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Skär päronen i bitar. Smält honung och smör i en stekpanna tills det blir gyllene. Tillsätt päron och rosmarin. Stek på svag värme till en kompott. Sätt ugnen på 175°. Rosta mandlarna i olivolja i ugnen ca 15 min. Strö över salt och låt svalna.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem