
Päronkompott med rostade mandlar
Päronkompott är ljuvligt gott till ostbrickan. Man steker päronen långsamt till en gyllene kompott som får karaktär av saltrostade mandlar.
Ingredienser
Antal portioner
- 2 päron fast sort
- 3 msk honung
-
1 msk Arla® Svenskt Smör
- 1 tsk hackad färsk rosmarin
- ¾ dl skållad, skalad mandel
- 1 msk olivolja
- flingsalt
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skär päronen i bitar. Smält honung och smör i en stekpanna tills det blir gyllene. Tillsätt päron och rosmarin. Stek på svag värme till en kompott. Sätt ugnen på 175°. Rosta mandlarna i olivolja i ugnen ca 15 min. Strö över salt och låt svalna.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket Julmagasin 2012