Päronkompott med rostade mandlar

Päronkompott med rostade mandlar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Päronkompott är ljuvligt gott till ostbrickan. Man steker päronen långsamt till en gyllene kompott som får karaktär av saltrostade mandlar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ¾ dl skållad, skalad mandel
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Skär päronen i bitar. Smält honung och smör i en stekpanna tills det blir gyllene. Tillsätt päron och rosmarin. Stek på svag värme till en kompott. Sätt ugnen på 175°. Rosta mandlarna i olivolja i ugnen ca 15 min. Strö över salt och låt svalna.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem