Grillad lax
45 min
Huvudrätt
•
&format=jpg)
Grillad lax är lätt att laga och smaken blir fantastisk. Det här är en utmärkt rätt till både vardag och fest! Vi serverar denna grillade lax med en krämig salsa verde. Passa på att även lägga dina favoritgrönsaker på grillen som ett gott tillbehör.
Ingredienser
Laxfilé
|
600 g |
---|---|
2 msk | |
Torkad oregano
|
1 msk |
Vitlökspulver
|
½ msk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Salsa verde:
Avokado
|
1 |
---|---|
Bladpersilja
|
50 g |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Citron, saften
|
1 |
Flingsalt
|
1 tsk |
2 dl |
Till servering:
Grillade blandade grönsaker
|
---|
Gör så här
Salsa verde:
Det går lika bra att tillaga laxen i grillpanna!
Näringsvärden, per port exkl. grönsaker
Energi:
578 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 30 g |
Kolhydrater: | 4 g |
Fett: | 49 g |
Håll koll på tempen
Perfekt innertemperatur för lax är 52-56°.
Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur för lax – så lyckas du med laxen

