Rabarberkräm

Rabarberkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(578 st)

15 min

Traditionell rabarberkräm passar som dessert, frukost eller en somrig lunch. Svalkande och gott!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g rabarber
  • 1½ dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl

Till servering:

Gör så här

Gör så här

  1. Skala rabarbern om stjälkarna är grova. Skär i mindre bitar.
  2. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka 4-5 min.
  3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen. Låt krämen bara koka upp.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag