Rabarberkräm

Rabarberkräm

Betyg

(516 st)

15 min

Traditionell rabarberkräm passar som dessert, frukost eller en somrig lunch. Svalkande och gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g rabarber
  • 1½ dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Skala rabarbern om stjälkarna är grova. Skär i mindre bitar. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka 4-5 min. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen. Låt krämen bara koka upp.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem