Fetaostbiffar
25 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
•
Dessa fetaostbiffar är smaksatta med vitlök, timjan, chili flakes och citron. De serveras allra bäst med en krämig tzatziki och härlig klyftpotatis - precis som i Grekland. Underbart gott att servera både till vardag som fest!
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Klyftpotatis:
Fetaostbiffar:
Tzatziki:
Fetaost är gjort på både fårmjölk och getmjölk. Vitost är gjort på komjölk. De ger lite olika karaktär till rätten, men båda passar utmärkt i dessa biffar!
Energi:
674 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 5,1 g |
Protein: | 44,6 g |
Kolhydrater: | 41,8 g |
Fett: | 36,6 g |
Ingredienser
Fetaostbiffar:
Blandfärs
|
500 g |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
Finhackad färsk timjan
|
2 msk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Ägg
|
1 |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
150 g | |
1 msk |
Klyftpotatis:
Delikatesspotatis
|
900 g |
---|---|
1 msk | |
Salt
|
1 tsk |
Tzatziki:
Gurka
|
1 |
---|---|
2 dl | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Salt
|
ca 2 krm |
Till servering:
150 g | |
Bladpersilja
|
|
Blandad grönsallad
|