Rabarberkompott

Rabarberkompott

25 min
Efterrätt
Går att frysa
De runda, varma kryddorna ihop med den lite syrliga, sträva rabarbern är en smaksensation. Speciellt ihop med vaniljsås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarberkompott/

Gör så här

  • Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm långa bitar.
  • Lägg dem i en vid kastrull, ej aluminium.
  • Tillsätt ingefära, kardemumma och socker. Koka ihop på svag värme ca 10 min.
  • Vispa vaniljvispen och servera till kompotten.
Klart!

Lägg i halverade jordgubbar i den nykokta kompotten.

Ingredienser

Rabarber
1 kg
Riven färsk ingefära
1½ tsk
Malen kardemumma
1½ tsk
Strösocker
2½ dl
Till servering:
2½ dl