Rabarberkompott

Rabarberkompott

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(77 st)

De runda, varma kryddorna ihop med den lite syrliga, sträva rabarbern är en smaksensation. Speciellt ihop med vaniljsås.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg rabarber
  • 1½ tsk riven färsk ingefära
  • 1½ tsk malen kardemumma
  • 2½ dl strösocker

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm långa bitar. Lägg i en vid kastrull, ej aluminium. Tillsätt ingefära, kardemumma och socker. Koka ihop på svag värme ca 10 min. Vispa vaniljvispen och servera till kompotten.

Tips:

Lägg i halverade jordgubbar i den nykokta kompotten.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem