Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Flankstek
Flankstek
•
Kommentarer
Flankstek är en styckningsdetalj av nötkött som är mycket smakrik och god. Flanksteken är jämntjock, vilken gör den lätt att tillaga. Servera den gärna toppad med smaksatt smör eller chimichurri.
Andra liknande recept
60+ min
Yakiniku
(119)
60+ min
Asiatisk biffsallad
(12)
1 tim
Quesadillas med flankstek och ananas- och avokadosalsa
(33)
45 min
Tartar
(5)
45 min
Råbiff med kapriskräm
(6)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Låt smöret bli gyllene i en panna.
Bryn flanksteken ca 1 min per sida. Strö över salt och peppar.
Sänk värmen och stek på låg värme till önskad innertemperatur (Rare 48-52°, Medium 56-58°, Well Done 68-70°). Vänd på köttet då och då.
Låt flanksteken vila ca 10 min innan den skärs i skivor över fibrerna.
Servera flanksteken med t ex potatis, sallad och bröd.
Klart!
Näringsvärden, per portion
Energi:
153 kcal
Protein:
22 g
Kolhydrater:
0 g
Fett:
7 g
Ingredienser
Svenskt Smör från Arla®
25 g
Flankstek
400 g
Grovt salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
Andra liknande recept
60+ min
Yakiniku
(119)
60+ min
Asiatisk biffsallad
(12)
1 tim
Quesadillas med flankstek och ananas- och avokadosalsa
(33)
45 min
Tartar
(5)
45 min
Råbiff med kapriskräm
(6)
30 min
Grillad flankstek med sallad och chilibearnaise
(13)
1 tim
Gulbetor med kantareller och ugnsbakad schalottenlök
(7)
50 min
Rödbetor slungade med kapris och persilja
(10)
Budget
45 min
Pannkakor
(12950)
Budget
30 min
Kladdkaka
(28583)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum