Flankstek

Flankstek

Flankstek är en styckningsdetalj av nötkött som är mycket smakrik och god. Flanksteken är jämntjock, vilken gör den lätt att tillaga. Servera den gärna toppad med smaksatt smör eller chimichurri.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Låt smöret bli gyllene i en panna.
  • Bryn flanksteken ca 1 min per sida. Strö över salt och peppar.
  • Sänk värmen och stek på låg värme till önskad innertemperatur (Rare 48-52°, Medium 56-58°, Well Done 68-70°). Vänd på köttet då och då.
  • Låt flanksteken vila ca 10 min innan den skärs i skivor över fibrerna.
  • Servera flanksteken med t ex potatis, sallad och bröd.
Klart!
Energi:

153 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 0 g
Fett: 7 g

Ingredienser

25 g
Flankstek
400 g
Grovt salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar