Rabarberbullar

Rabarberbullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(15 st)

Syrlig rabarber smakar fint i en bulle med mycket kardemumma och mandelmassa. Pensla med ägg och toppa med mandelspån innan bullarna sätts in i ugnen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 40 st

  • 450 g rabarber
  • 1 ägg
  • 50 g mandelspån

Deg:

Fyllning:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37°. Lös upp jästen med mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta till en smidig deg ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Mixa ihop ingredienserna till fyllningen. Skiva rabarbern tunt. Kavla ut degen till 2 rektanglar ca 50x30 cm. Bred på fyllningen och strö över rabarbern. Rulla ihop till en rulle och skär 40 skivor. Lägg skivorna i stora bullformar. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel. Grädda i mitten av ugnen 8-9 min. Låt svalna på galler.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag