Rabarberkladdkaka

1 tim Buffé Dessert Efterrätt Fika
Frysbar
Rabarberkladdkaka

Denna rabarberkladdkaka är en riktig sommardröm! Bakad med vit choklad och smaksatt med nymalen kardemumma. Vi serverar denna söta, syrliga och smarriga rabarberkladdkaka med färska jordgubbar och vaniljvisp. Mums!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Vit choklad
200 g
200 g
Strösocker
2½ dl
Mortlade kardemummakärnor
½ tsk
Ägg
3
Vetemjöl
2 dl
Rabarber
200 g
Potatismjöl
½ msk

Till servering:

2½ dl
Jordgubbar
500 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den har smält.
  • Rör ner socker och kardemumma i chokladblandningen. Tillsätt ett ägg i taget och rör slutligen ner mjölet. Häll smeten i formen.
  • Skär rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjöl. Strö över kakan.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min.
  • Låt rabarberkladdkakan kallna och ställ i kylen att stelna till.
  • Servera med vaniljvisp.
Klart!

Det är gott att bröa formen med kokosflingor.

Näringsvärden, per bit utan tillbehör

Energi:

261 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/rabarberkladdkaka/