Ett kärt återseende i grönsaksdisken om våren, den gröna och vita sparrisens tid är kort så passa på att njuta primören på längden och tvären. De späda stjälkarna är snudd på allra godast lättkokta och serverade med smör och salt, men missa inte att lägga sparrisen på grillen - en höjdare!
Läs merVisste du att grön och vit sparris smakar olika? Eftersom de odlas på olika sätt, vit sparris under jorden och grön sparris ovan, blir både smak och textur lite olika. Den vita blir tjockare och behöver skalas. Den får även en mjukare och fylligare smak, medan den gröna sparrisen får en frisk smak som påminner om färska ärter.
Sparris passar lika bra till en festmåltid som till vardagen där den adderar lite lyx! Det finns massor av spännande sätt att använda sparrisen på. Låt den ha huvudrollen i en förrätt som i en sparrissoppa eller servera dem kokta, stekta, rostade eller grillade och toppade med en god sås, som grön sparris med Sveciakräm eller vit sparris med brynt smör. Till huvudrätten blir sparris ett utmärkt tillbehör, kanske speciellt till fisk och skaldjur. Testa vår goda lax i ung med sparris eller en nudelsallad med räkor och sparris.
April till juni.