Vaniljrabarber

20 min Dessert
Vaniljrabarber

En fräsch, sötsyrlig dessert. Godast blir det med riktigt späda rabarber.

Ingredienser

Rabarber
400 g
Strösocker
3 msk
Potatismjöl
2 tsk
1½ dl
Sirap
3 msk
Kokosflingor
2 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala ev och dela rabarbern i 6-7 cm långa bitar. Dela bitarna på längden.
  • Blanda socker och potatismjöl med rabarbern. Lägg rabarbern i ett tunt lager i en ugnssäker form.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och sätt ugnen på grill. Ringla över sirap och vaniljsås.
  • Sätt in formen i övre delen av ugnen 1-2 minuter. Strö över kokosflingor och servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

172 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,9 g
Protein: 3,8 % 1,6 g
Fett: 23,7 % 4,6 g
Kolhydrater: 72,5 % 30,7 g
https://www.arla.se/recept/vaniljrabarber/