Jordgubbstårta

Jordgubbstårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(240 st)

Jordgubbstårta är en svensk sommarklassiker som passar till alla festliga tillfällen! Söta jordgubbar och fluffig grädde sätter sommarens smaker i blom.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ liter jordgubbar
  • ½ dl strösocker
  • 5 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan vila några min i formen. Stjälp upp och låt den kallna på galler, gärna under formen. Skölj och rensa jordgubbarna. Skär hälften av dem i skivor och blanda med sockret i en skål. Låt stå ca 30 min tills sockret har smält. Rör om några gånger under tiden. Vispa grädden till ett fast skum. Dela kakan i tre bottnar. Blanda hälften av de sockrade jordgubbarna med 2 dl vispad grädde och lägg på en av bottnarna, lägg på nästa botten och fördela resten av de sockrade jordgubbarna på den. Lägg på den sista bottnen. Bred ut resten av grädden på och runt tårtan. Garnera med jordgubbar.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 305 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem