Jordgubbstårta

Jordgubbstårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(47 st)

Jordgubbstårta är en svensk sommarklassiker som passar till alla festliga tillfällen! Söta jordgubbar och fluffig grädde sätter sommarens smaker i blom.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Tårtbotten:

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning och garnering:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Tårtbotten:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan vila några min i formen. Stjälp upp och låt den kallna på galler, gärna under formen.

Fyllning och garnering:

  1. Skölj och rensa jordgubbarna. Skär hälften av dem i skivor och blanda med sockret i en skål. Låt stå ca 30 min tills sockret har smält. Rör om några gånger under tiden.
  2. Vispa grädden till ett fast skum. Dela kakan i tre bottnar.
  3. Blanda hälften av de sockrade jordgubbarna med 2 dl vispad grädde och lägg på en av bottnarna, lägg på nästa botten och fördela resten av de sockrade jordgubbarna på den.
  4. Lägg på den sista bottnen. Bred ut resten av grädden på och runt tårtan. Garnera med jordgubbar.

Tips

Toppa gärna med krossad turkisk peppar efter egen smak.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 305 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag