Njut av en

God och glad midsommar!

recept, tips och inspiration

Äntligen midsommar igen! Vi kan inte lova sol och blå himmel, men vi ska i alla fall hjälpa dig med sillen, dillen och allt det andra på tallriken. Glad midsommar!

Testa något nytt! Sommartallrik

Vi frågade svenska folket vad de helst äter på sommaren. Sen tog vi de vanligaste ingredienserna och skapade den perfekta sommartallriken.

Testa sommartallrik!

Testa något nytt! Midsommar­pavlova

Marängtårta på några minuter! Precis så söt, syrlig och somrig som en midsommartårta ska vara. Montera precis innan servering och njut!

Testa midsommarpavlova!

Testa något nytt! Snabb glasstårta

Att glass och sommar hör ihop är ingen hemlighet, så varför göra ett undantag på midsommar? Precis! Perfekt att förbereda dagen innan midsommarfesten.

Testa glasstårta!

Midsommarrecept

Bjud på

Midsommartårta

Midsommar är verkligen de svenska gubbarnas högtid! Jordgubbstårta finns i många former och varianter, alla lika goda på sitt sätt. Det kan vara festligt att göra små bakelser istället för en hel tårta. Och kom ihåg att marängtårta inte bara är ljuvligt gott, det passar också bra till glutenintoleranta gäster!

Se våra midsommartårtor
Smarta och goda

Midsommartips

Smarta tips för dig som inte redan planerat årets midsommarfirande in i minsta detalj.

Få de bästa midsommartipsen

Gravad lax

Att grava eller rimma sin egen lax är inte så knepigt, blanda ihop salt och socker och gnid in i fisken så sköter det sig självt. Och vad är då skillnaden på rimmad och gravad? Det är mer socker i blandningen när du gravar lax, det gör laxen lite mjukare i konsistensen och mildare i smaken.

Recept på gravad lax
Brantevikssill
Så lägger du in

Sill

Vad är en midsommar utan sill? Den godaste lägger du såklart in själv och det är inte alls så krångligt som det låter. Med fem-minuters sill gör du snabbt din egenkryddade sill, smaksätt ättikslagen eller lägg sillen i en krämig sås på gräddfil, créme fraiche eller yoghurt. Här hittar du recept på klassiska sommarsmaker och hetare kryddningar från fjärran, välj gärna sorter med olika färger och styrkor för ett snyggt sillbord!

Våra sillrecept
Naturens godis

Jordgubbar

Vem skulle inte kunna leva på jordgubbar hela sommaren? Förvara dina gubbar i kylen och behåll det gröna på för bäst hållbarhet. När de ska ätas däremot får de gärna stå i rumstemperatur en stund, då kommer smakerna fram bättre. Är jordgubbarna snart dåliga? Skär dem i bitar och marinera i limesaft, socker och hackad mynta, supergott till vaniljglass eller med annan frukt i fruktsallad!

Recept med jordgubbar

Grilla på midsommar

Efter det kalla sillbordet på midsommar är det härligt att samlas runt grillen. Här kommer några idéer för grillbuffén och smarta tips på hur du kan förbereda redan dagen innan.

Grillskola Grillrecept