Rotfrukter med krämig ostdipp

30 min Buffé Förrätt
Rotfrukter med krämig ostdipp

Underbart goda rotfrukter som rostats i ugnen. Servera med smakrik ostsås gjord på bara två ingredienser!

Ingredienser

Stora morötter
3
Stora palsternackor
3
1 msk
Salt
1 tsk

Ostdipp:

Castello® Organic brie ekologisk vitmögelost
100 g
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala rotfrukterna. Skär dem i tunna stavar. Lägg ut dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Ringla över smör-&rapsolja och blanda runt.
  • Stek i mitten av ugnen tills de börjar få färg, ca 20 min. Salta och låt svalna på galler.
  • Skär bort kanterna på osten, mosa den och blanda med gräddfil.
  • Servera rotfruktsstavarna med ostdippen.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

215 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/rotfrukter-med-kramig-ostdipp/