Glutenfria kanelbullar

Glutenfria kanelbullar

1 tim 30 min
Mellanmål
Går att frysa
Glutenfria kanelbullar som blir riktigt saftiga och goda. Krämig fyllning med smör och kanel och deg kryddad med kardemumma. Utmärkta bullar när du vill bjuda på något glutenfritt. Dessutom är dessa glutenfria kanelbullar enkla att göra!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glutenfria-kanelbullar/

Gör så här

  • Värm mjölken till 37°. Smula jästen i en bunke. Dela smöret i mindre bitar.
  • Tillsätt mjölken och smöret till bunken. Rör tills jästen löst upp sig. Rör ner fiberhusk, socker, kardemumma, ägg, salt och hälften av det glutenfria mjölet.
  • Arbeta degen blank och smidig, ca 5 min. Tillsätt resten av mjölet under knådningen. Låt jäsa övertäckt ca 60 min.
  • Rör ihop fyllningen i en liten skål.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut till en rektangulär platta. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan.
  • Lägg bullarna med snittytan uppåt i bullformar av papper. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 6–8 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Klart!
Energi:

156 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 7 g

Ingredienser

5 dl
Jäst
50 g
150 g
Fiberhusk
2 msk
Strösocker
1½ dl
Stötta kardemummakärnor
1 msk
Ägg
1
Salt
1 krm
Glutenfri mjölmix (750 g)
1½ liter
Fyllning:
150 g
Strösocker
3 msk
Malen kanel
2 msk
Garnering:
Uppvispat ägg
1
Pärlsocker